Združenie primátorov krajských miest K 8 rokuje v Prešove

14.02.2008 Prešov

Prešov 14. februára (TASR) - Združenie primátorov krajských miest K 8 začalo dnes večer v Prešove svoje dvojdňové rokovanie. Hostiteľom členov tohto záujmového združenia právnických osôb je prešovský primátor Pavel Hagyari.
Na zasadnutí postupne posúdia správu o činnosti Združenia primátorov krajských miest K 8 za rok 2007, prijmú plán aktivít na rok 2008 a budú sa zaoberať inštitucionalizáciou združenia. Do programu rokovania je zaradená tiež problematika spoločného legislatívneho základu obcí a samosprávnych krajov a návrh postupu doriešenia vlastníckych práv k nehnuteľnostiam, ktoré boli delimitované samosprávam.
Primátori prijmú komuniké k priebehu a výsledkom rokovania. Predstavia ho na spoločnej tlačovej konferencii v mieste zasadnutia v piatok 15. februára pred poludním.
Združenie K 8 tvoria primátori všetkých ôsmich krajských miest v SR, zastupujúci asi 1,2 milióna obyvateľov SR. Ich prvé inštitucionalizované zasadnutie sa konalo 22. a 23. februára 2007 v Bratislave po tom, čo združenie bolo rozhodnutím Krajského úradu v Bratislave zapísané do registra záujmových združení právnických osôb dňa 29. decembra 2006. Predsedom združenia je Andrej Ďurkovský, primátor hlavného mesta SR Bratislava.
 

Vyberte región